Ο ποντικός και η θυγατέρα του στο Kristiboni

Προηγούμενα
Ο ποντικός και η θυγατέρα του στο Kristiboni

Το Εργαστήρι Kristiboni με μεγάλη χαρά συνεχίζει την συνεργασία του με το Έντεχνο Θέατρο Σκιών της Άννας Αρβανίτη.

"Ο ποντικός και η θυγατέρα του" του Μιχάλη Χατζάκη, σε απόδοση-ερμηνεία της Άννας Αρβανίτη θα είναι κοντά μας για δύο ακόμη Κυριακές με στόχο να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό θεατρικό κόσμο όπου η αλήθεια μπλέκεται με το μύθο, τα παιδιά ακονίζουν τη φαντασία τους και οι μεγάλοι κάνουν διάλειμμα από την ομολογουμένως "σκληρή" καθημερινότητα.

Δυο λόγια για το Έντεχνο Θέατρο Σκιών της Άννας Αρβανίτη

Το Έντεχνο Θέατρο Σκιών της Άννας Αρβανίτη από το 2004 παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία παραμυθοδράματα, τα οποία εντάσσονται σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός ποιητικού θεάτρου για παιδιά και συμβάλουν στη δημιουργία ενός αναβαπτισμένου θεάτρου σκιών στον τόπο μας. Χωρίς να καταργούν την παράδοση, προσθέτουν και προτείνουν άλλες πλεύσεις ως προς το λόγο και τη δυναμική του μύθου. Τα παιδιά απολαμβάνουν την ονειρική κίνηση της σκιάς, τον ποιητικό λόγο και την πλημμυρίδα της κλασικής μουσικής πάνω στον καμβά της δυσδιάστατης απεικόνισης.

Βιογραφικά

Η  Άννα  Αρβανίτη είναι πτυχιούχος του Τμ. Θεάτρου της  Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ειδικεύτηκε στο παραδοσιακό και στο έντεχνο θέατρο σκιών.  Έχει φοιτήσει στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία (St.Petersburg Theatre Arts Academy) και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια που αφορούν το αρχαίο ελληνικό δράμα. Ήταν βοηθός του πανεπιστημιακού καθηγητή, θεατρικού συγγραφέα και καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Χατζάκη στο Τμ. Θεάτρου και στο Τμ. Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε σεμινάρια για το θέατρο σκιών τα οποία διοργάνωσε η Περιφερειακή Δ\νση Α\θμιας και Β\θμιας Εκπαίδευσης  Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει συνεργαστεί με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης παραδίδοντας σεμινάρια για την τέχνη και την τεχνική του ελληνικού θεάτρου σκιών αλλά και διατηρώντας εργαστήρι θεάτρου σκιών για παιδιά. Επίσης, έχει διοργανώσει μαθήματα θεάτρου σκιών σε Δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους.

Μαζί με την αδερφή της Μαρία Αρβανίτη, πτυχιούχο του Τμ. Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσ\νίκης, δίνουν παραστάσεις έντεχνου θεάτρου σκιών σε Σχολεία και σε διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ Δήμων και πολιτιστικών φορέων.

Πληροφορίες για σχολικές παραστάσεις: -Έντεχνο  Θέατρο  Σκιών  της  Άννας  Αρβανίτη T:2310 854922, F:2310 928290, M: 6945 684623, 6972 778598, www.skiesoneirou.gr  

Πληροφορίες για Εργαστήριο Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni T: 2311 210305, Μ: 6979015444, www.kristiboni.gr  

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.