Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά

Εκδηλώσεις
Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18:00-20:00.    

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni συναντήθηκε με την Εταιρεία Θεάτρου Hippo, μέσα από την παράσταση «Καρμάντηλος».

Πηγαίνοντας τη σχέση τους ένα βήμα παραπέρα και θέτοντας το παιδί στο κέντρο της θεατρικής αγωγής, οργανώνουν τώρα ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο το «Πνεύμα των Χριστουγέννων», μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens.

Αν περιμένετε άλλη μια παρουσίαση της τραγελαφικής ιστορίας του Εμπενίζερ Σκρουτζ, απλά κάνετε λάθος.

Στην ουσία οι Hippo αναπλάθουν την κλασσική ιστορία μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και του θεατρικού παιχνιδιού πάντα σε συνεργασία με το παιδί και τη φαντασία του.  

Αναλυτικά πρόκειται για ένα συμμετοχικό εργαστήρι.

• Τα παιδιά σε πρώτη φάση, μέσα από ασκήσεις επαφής και εμπιστοσύνης, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας και ρυθμού, συνθέτουν μία ομάδα.

• Ακολουθεί η αφήγηση του παραμυθιού.

• Σταδιακά διαμορφώνονται μικρότερες ομάδες, όπου τα παιδιά δραματοποιούν σκηνές με τη βοήθεια των εμψυχωτών, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια ρόλων.

• Τέλος στήνεται εκπαιδευτικό δράμα με θέμα την ιεράρχηση των ανθρώπινων αξιών.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή και επεξεργάζονται έννοιες όπως φιλαργυρία, αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία, απομόνωση, μοναξιά, συντροφικότητα..

Όπως οι ίδιοι οι συντελεστές δηλώνουν, ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η απόλαυση της συμμετοχικότητας και της δημιουργίας «το ευεργετικό παιχνίδισμα της φαντασίας με την σωματική εμπλοκή, η χαρά της δράσης μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο αποδοχής, αλληλεγγύης και συναισθηματικής πληρότητας»!

Το δίωρο πρόγραμμα θα φιλοξενήσει αυστηρώς μέχρι 30 παιδιά ηλικίας 04-10 ετών, συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν άμεση κράτηση.

Το κόστος συμμετοχής είναι στα  5 ευρώ για κάθε μέλος.  

 

Συντελεστές Σχεδιασμός δραστηριοτήτων: Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη

Εμψύχωση Δράματος: Φώτης Δούσος, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αλέξανδρος Ράπτης  

Hippo

Η Εταιρεία Θεάτρου Hippo συνεχίζει τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις της «Η Νάντια και το Μαγικό ραβδί» και «Καρμάντηλος» σε σχολεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 6974040085

Kristiboni

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης συνεχίζει τα μαθήματα των 11 τμημάτων του με τους παλιούς μαθητές ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: Τ: 2311210305 Μ: 6979015444   

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST