Ο Φασουλής και η μάγισσα Μπαχλεβίτσα

Προηγούμενα
Ο Φασουλής και η μάγισσα Μπαχλεβίτσα

«Ο Φασουλής και η μάγισσα Μπαχλεβίτσα» είναι ένα παραμυθόδραμα για το έντεχνο θέατρο σκιών που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια δημιουργίας ενός ποιητικού θεάτρου για παιδιά.

Μαζί με τον «Ποντικό και τη θυγατέρα του», το «Ρεβιθούλη και το γίγαντα» και άλλα παραμυθοδράματα συμβάλει στη δημιουργία ενός δραματολογίου που θα αποτελέσει την απαρχή ενός αναβαθμισμένου θεάτρου σκιών στον τόπο μας.  

«Ο Φασουλής και η μάγισσα Μπαχλεβίτσα» γράφτηκε το 1988 και έχει παρουσιαστεί από θεατρικά σχήματα, ραδιοφωνικούς σταθμούς και κουκλοθέατρα.

Η μεγάλη μας δυναμική και αξία του έργου επιβεβαιώθηκε ακόμη περισσότερο μέσα από το θέατρο σκιών, όπου επανειλημμένα έχει παρουσιαστεί με επιτυχία.

Στο έργο αυτό υπάρχει η σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Στα δίχτυα μας μάγισσας, η οποία χαίρεται να βασανίζει κάθε αθώα ύπαρξη, αντιτίθενται ο Φασουλής και ο Ρεβίθης. Οι δυο μικροί μας ήρωες με θάρρος και έξυπνες επινοήσεις κατορθώνουν να αντισταθούν στην κακιά μάγισσα και τελικά να θριαμβεύσουν σώζοντας την Ελενίτσα. Η πλοκή, η ένταση και προπαντός το γέλιο που αβίαστα πλημμυρίζει την παράσταση, εντάσσουν τη «μάγισσα Μπαχλεβίτσα» στα κλασσικά έργα της νεοελληνικής μας γραμματείας.  

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Μιχάλης Χατζάκης

Ερμηνεία: Άννα Αρβανίτη

Φιγούρες, σκηνικά: Άννα Αρβανίτη (σε σχέδια του Ανδρέα Ταξιαρχόπουλου)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Αρβανίτη

Διάρκεια: 60΄  

Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή του Νοέμβρη 04,11,18,25/11/12  

Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni

Λυκούργου 3, Λαδάδικα, Τ: 2311 210305  

Πληροφορίες για σχολεία και φορείς στην ιστοσελίδα: www.skiesoneirou.gr από το Έντεχνο θέατρο σκιών της Άννας Αρβανίτη

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.