Μεγάλη επιτυχία για την παράσταση του Τμήματος Θεάτρου Σκιών

Προηγούμενα
Μεγάλη επιτυχία για την παράσταση του Τμήματος Θεάτρου Σκιών

Με δύο παραστάσεις η Άννα Αρβανίτη θέλησε να κλείσει τη σεζόν 2013-2014 για το παιδικό τμήμα θεάτρου σκιών που για δεύτερη χρονιά λειτούργησε στο Εργαστήριο Ζωγραφικής Kristiboni.

Η αρχή δόθηκε με ένα σύγχρονο παραμυθόδραμα του Μιχάλη Χατζάκη, το γνωστό πια "Ο Φασουλής και η μάγισσα Μπαχλεβίτσα". Ο έμπειρος μαθητής Μιχάλης Στάμος κατάφερε να υποδυθεί τη Μπαχλεβίτσα εντυπωσιάζοντας όλους όσοι παραβρέθηκαν στην παράσταση, ενώ ο Δημήτρης Παναγιωτάκος και Παντελής Αϊδίνογλου απέσπασαν θερμό χειροκρότημα ως Φασουλής και Ρεβύθης αντίστοιχα. Ο Δημήτρης Παπίκας συμπλήρωσε την ομάδα εναρκώνοντας τρεις ρόλους, ενώ αξιόλογη ήταν και η προσπάθεια της Καλλιόπης Μπασδέκη στο ρόλο της γιαγιάς.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε η παράσταση "Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι", μία κλασσική παράσταση του θεάτρου σκιών που ενθουσίασε αλλά και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους. Τον Καραγκιόζη υποδύθηκε ο Ευδόκιμος Παΐσιος Χατζηλάσκαρης ενώ ο Ανέστης Γιαννακόπουλος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μπάρμπα Γιώργος σε διπλή διανομή.  Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν και οι Νικόλας και Δημήτρης Ιερόπουλος στους ρόλους του Νιόνιου και του Μορφονιού αντίστοιχα ενώ ο Γιώργος Σπηλιοτόπουλος ως Εβραίος και ο Μιχάλης Χατζηπαύλου ως Χατζηαβάτης ξεσήκωσαν το κοινό. Τέλος ο Χρήστος Θωμίδης γιος της Άννας Αρβανίτη έδωσε σήμα για συνέχιση της παράδοσης του θεάτρου σκιών στην οικογένεια, υποδυόμενος το φίδι.

Η επιτυχία των παραστάσεων όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη και το αγαπημένο τμήμα του παραδοσιακού θεάτρου σκιών αλλά και της σύγχρονης εκδοχής των παραμυθοδραμάτων έδωσε ηχηρό παρόν και φέτος, ανανεώνοντας το ραντεβού και για την επόμενη χρονιά.  

Φωτογραφίες από την παράσταση δείτε στη σελίδα μας στο Facebook εδώ

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.