Ο Γιάννης Παλατζίδης στο Bell Roads 2015

Προηγούμενα
Ο Γιάννης Παλατζίδης στο Bell Roads 2015

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος το Εργαστήριο Ζωγραφικής Kristiboni έδωσε το παρόν στη δράση "Δρόμοι του κουδουνιού" του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου.

Δέκα καλλιτέχνες καλούνται κάθε χρόνο να αναμορφώσουν τη φιγούρα ενός κωδωνοφόρου.

Ανάμεσα τους ο Γιάννης Παλατζίδης που φέτος θέλησε να παρουσιάσει τον κωδωνοφόρο Spiderman σε αντίθεση με τον κωδωνοφόρο Κου Κλουξ Κλάν που είχε παρουσιάσει πέρυσι.

Κωδωνοφόρος Κου Κλουξ Κλαν 2014 Κωδωνοφόρος Spiderman 2015

Η ιδέα του Γιάννη Παλατζίδη βασίστηκε στην ελληνική κοινωνία που από το καθεστώς του τρόμου έχει περάσει στο σχέδιο διάσωσης της τελευταίας στιγμής. Μία πραγματικότητα που δικαιολογεί αν όχι απαιτεί σάτιρα και σχόλιο. Η συμμετοχή της δεκαπεντάχρονης μαθήτριας του Άννας Σπελέτα που διακρίθηκε στα ταλέντα της περασμένης χρονιάς ήταν και φέτος καταλυτική. Με το δικό της πινέλο πρόσθεσε ενθουσιασμό, έμπνευση και ταλέντο σε μια ιδέα που αγάπησε από το πρώτο λεπτό.

Αίσθηση προκάλεσε και η συμμετοχή των μαθητών και φίλων του Εργαστηρίου Kristiboni Δημήτρη Ταΐρη και Βαγγέλη Δημόπουλου.

Οι δύο νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή, αυτή του κωδωνοφόρου Κλέφτη που μπορείτε να θαυμάσετε στην Πλατεία Ναυαρίνου.

Φωτογραφίες εδώ

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.