Το Kristiboni μαζί με την Άρση στο Κ.Μ.Σ.Τ.

Προηγούμενα
Το Kristiboni μαζί με την Άρση στο Κ.Μ.Σ.Τ.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά κλήθηκαν να σχολιάσουν το μεγάλο ζήτημα της φτώχειας μέσα από την τέχνη. Ζωγραφική, τραγούδι, δημιουργική γραφή, βίντεο, κατασκευές, ήταν μόνο μερικά από εκείνα τα πεδία που συμμετείχαν. Αποτυπώνοντας την έννοια της φτώχειας μέσα από τη δημιουργική τους φαντασία και παράλληλα απενοχοποιώντας την, έφτασαν στην ώρα να γιορτάσουν για τα επιτεύγματα τους.

Τα έργα τους θα εκτεθούν στο «σπίτι της τέχνης» του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στις 9/5 όπου θα φιλοξενηθούν οι δημιουργίες καθώς και πλήθος καλλιτεχνών. Σύλλογοι, φορείς, σχολές, ομάδες προσφέρουν στους συμμετέχοντες που θα διακριθούν στις 9 Μάη τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης!

Ανάμεσα τους το Εργαστήρι Ζωγραφικής Kristiboni που δίνει δίμηνη υποτροφία για όλα τα Τμήματα του Ζωγραφικής ή Γλυπτικής Παιδικά – Εφηβικά. Σήμερα Παρασκευή 03/04/15 σύσσωμη η ομάδα του Εργαστηρίου Kristiboni Γιάννης Παλατζίδης, Χρήστος Κρανιώτης και Νάνσυ Βότση, βρεθήκαμε στα κεντρικά γραφεία του Δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Παύλου Μελά «Άρσις» προκειμένου να βαθμολογήσουμε την προσπάθεια των παιδιών.

Με γνώμονα την ηλικία και την προσπάθεια αποτύπωσης της έννοιας της φτώχειας με φαντασία και ευαισθησία, ψηφίστηκαν με άριστα περισσότερα από 10 συνολικά έργα και μία συγκλονιστική ομαδική εργασία της Γ’ Δημοτικού. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων με τη σειρά μας ευχαριστούμε την Άρση για την εξαιρετική πρωτοβουλία στήριξης οικογενειών που μαστίζονται από τη φτώχεια. Κυρίως όμως για το κοινωνικό μήνυμα αποδοχής και σύμπνοιας σε όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση μέσα από μία δράση τέχνης, δημιουργίας και φαντασίας.  

9 Μαΐου 2015

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κολοκοτρώνη 21, 56430 Θεσσαλονίκη  

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.