Έκθεση φωτογραφίας

Προηγούμενα
Έκθεση φωτογραφίας

H TABYA φιλοξενεί με χαρά και τιμή, την φωτογραφική έκθεση "Άλλες Λέξεις", του Χρήστου Κρανιώτη. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 00:00. Το άνοιγμα της έκθεσης είναι την Πέμπτη 9 Μάη στις 21:00 και η έκθεση θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα, μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιούνη.
--



Η φωτογραφική δουλειά «άλλες λέξεις», αποτελείται συνολικά από περίπου 36 αναλογικές "διπλοεκθέσεις", τις οποίες δουλεύει τα τελευταία δύο χρόνια. Θέμα της, η σύνδεση της παιδικής ηλικίας και της οικογένειας με τον έρωτα και τον θάνατο, σκέψεις που έχουν ήδη αποτυπωθεί σε ποιήματα και άλλα γραπτά του αλλά τώρα τις παρουσιάζει μέσα από την φωτογραφική του ματιά.



Πολύπλοκες σκέψεις βρήκαν το δρόμο τους πρώτα στο απλό χαρτί και στη συνέχεια σε εικόνες. Οι "άλλες λέξεις" ακόμη ψάχνουν το δρόμο τους σε αυτό που ενώνει την παιδική ηλικία με το σήμερα. Σε αυτό που ενώνει τη γονική φροντίδα με τον έρωτα και με το φόβο του θανάτου. Πρόκειται για μια δουλειά σε εξέλιξη. Μια παρατήρηση που έχει ως στόχο να πλησιάσει τα πολύπλοκα ως απλοϊκά, όπως θα άξιζε να είναι στη βάση τους.



Βιογραφικό

O Χρήστος Κρανιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι απ' όπου έφυγε 17 χρονών για να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Με το τέλος των σπουδών του παρακολούθησε μαθήματα σε εργαστήρι δημοσιογραφίας. Εργάστηκε για χρόνια ως συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, εξασφαλίζοντας συνεντεύξεις σε μερικά από τα σημαντικότερα πρόσωπα των τεχνών και των γραμμάτων. Το 2011 δημιούργησε το δικό του εργαστήρι ζωγραφικής και δημιουργικής γραφής μαζί με τον εικαστικό Γιάννη Παλατζίδη. Συμμετείχαν από κοινού σε πλήθος εκθέσεων και διαγωνισμών ζωγραφικής σε Ελλάδα και εξωτερικό (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας και Θράκης, Πολυχώρος Bios, Nitra Gallery, New York Design Center κ.α.), ενώ το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Το Τσίρκο της Ευρώπης».



Από το 2015 έως το 2018 παρακολούθησε τον τριετή κύκλο
σεμιναρίων της σχολής φωτογραφίας Στερέωση, ενώ το 2017 συμμετείχε στο workshop φωτογραφίας της ΑΣΚΤ «Postcards From Home: Καλοκαιρινό Εργαστήριο στο Τσεπέλοβο», που πραγματοποιήθηκε από τις φωτογράφους Λία Ναλμπαντίδου και Φωτεινή Παπαχατζή. Παράλληλα ολοκλήρωσε εξ αποστάσεως σεμινάριο φωτογραφίας του MoMA, με τίτλο "Seeing through photographs" και εισηγήτρια τη Sarah Meister. Από τον Σεπτέμβρη 2018 είναι και πάλι φοιτητής, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Παράλληλα προετοιμάζει την έκδοση του 2ου βιβλίου του για εφήβους καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή.

 

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.