Εκεί που η δημιουργικότητα ζωντανεύει και αποκτά μορφή

Το εργαστήρι

Τι είναι το Kristiboni

Ποιος θα το πίστευε πριν από 30 χρόνια ότι μια αυθόρμητη παιδική λεξούλα θα έδινε οντότητα σε ένα εργαστήρι εικαστικής και δημιουργικής έκφρασης. Το «Kristiboni» έχει πολλές ερμηνείες..."

Κάπου εκεί στην παιδική ηλικία, όπου συμβαίνουν όλα τα ευχάριστα γεγονότα της ζωής μας - όχι σε όλους δυστυχώς - συνέβει κάτι και στην δική μου ζωή που έμελλε όπως θα καταλάβετε να σημαδέψει όλη την πορεία μου. Ένα αθώο ψέμα ενός αγαπημένου μου προσώπου, τον οδήγησε στη φράση «Sat tou kristiboni mahen», επινόηση της φαντασίας του για να αποδείξει ότι γνωρίζει να μιλάει αγγλικά,έστω κι αν δεν ήξερε λέξη. Γιατί δεν ήξερε αγγλικά είναι μεγάλη ιστορία, την ώρα των μαθημάτων εκείνος έκανε κοπάνα για να πηγαίνει σε ένα εργαστήρι εικαστικών και μαθημάτων μουσικής. Τα μαθήματα αγγλικών «έτρεχαν» κανονικά αλλά εκείνος είχε αλλού το νου του.

Όταν μια μέρα το ανακάλυψε η μάνα του τον ρώτησε «Αγάπη μου τι μάθατε σήμερα στα αγγλικά;», η απάντηση αμήχανη «Sat tou kristiboni mahen….». Η μάνα αδαής τον πίστεψε αλλά και κάτι δεν της κολλούσε «Αγγλικά μου είπε ή αραβικά;», αναρωτήθηκε και επανέλαβε το ερώτημα πολλές φόρες μέσα στις επόμενες μέρες. Όμως η έλλειψη κατάρτισης στην Αγγλική έφερνε το παιδάκι πάντα στην αμήχανη θέση να πει «Sat tou kristiboni mahen….». Ακολούθησε η αποκάλυψη του ψέματος, η διακοπή των μαθημάτων στο εργαστήρι καλλιτεχνικών καθώς και η διακοπή της αγγλικής επιμόρφωσης. Το παιδάκι κατάλαβε ή όχι το λάθος του, βίωσε τον αντίκτυπο του ψέματος του, που τίμημα είχε να αποχωριστεί το χώρο που τόσο αγαπούσε.

Χρόνια μετά, με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη, η παιδική λεξούλα "Kristiboni" νομιμοποιείται. Γίνεται ένα εργαστήρι ζωγραφικής για όλα τα παιδιά που δε χρειάζεται να το σκάσουν για να έρθουν εδώ. Έρχονται με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων που ψάχνονται και επιδιώκουν για το παιδί τους μία ευχάριστη, δημιουργική απασχόληση. 

 

                                                                                                                                                                                        Χρήστος Κρανιώτης

Πως είναι το Kristiboni
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.