Έκθεση Ζωγραφικής Γιάννη Παλατζίδη

Προηγούμενα
Έκθεση Ζωγραφικής Γιάννη Παλατζίδη

Όταν ο Γιάννης Παλατζίδης ξεκίνησε να διαπραγματεύεται την έννοια «Πατρικό σπίτι» δε φανταζόταν ότι λίγα χρόνια μετά η ιδέα αυτή θα είχε αναλυθεί σε 100 και πλέον έργα του, τα οποία εκτέθηκαν σε γκαλερί, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και τώρα σε μια εναλλακτική εγκατάσταση στον χώρο του GarÇon Brasserie.

Για την αρχική του ιδέα έλεγε το 2009 «Μέσα από μια σειρά σκέψεων που άλλες αποτυπώθηκαν σε χαρτί, άλλες σε καμβά, άλλες οπουδήποτε, δεν έχω καταλήξει ακόμη τι εμπεριέχει ο όρος “Πατρικό σπίτι” και τι σημαίνει η φράση θέλω να ξεφύγω από αυτό».

Τώρα με την εξέλιξη της ιδέας σε έναν αγώνα δρόμου το “Πατρικό σπίτι” μπορεί να είναι πότε αυτό που κουβαλάς σα μνήμη, πότε αυτό που τρέχεις για να ξεφορτωθείς σα φορτίο. Ανάλογα την οπτική του καθενός. Η εγκατάσταση «Πατρικό Σπίτι: Οι δρομείς» είναι ένα πολύπτυχο έργο που αποτελείται από 9 έργα μεικτής τεχνικής, κολάζ και σχέδιο σε μουσαμά (διαστάσεων 40 x 80 το καθένα) και 4 ζωγραφικά έργα λάδι σε καμβά (διαστάσεων 60 x 80 το καθένα), όλα δουλεμένα αποκλειστικά γι’ αυτή την πρωτότυπη εικαστική εγκατάσταση στο χώρο του GarÇon Brasserie.

Έκθεση μέσα στην έκθεση

Την έκθεση «Πατρικό Σπίτι: Οι δρομείς» θα πλαισιώσουν 8 ζωγραφικά έργα, ακρυλικό χρώμα σε καμβά (διαστάσεων 30 x 40). Πρόκειται για έργα των ενηλίκων μαθητών 2ου κύκλου παρακολούθησης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Kristiboni του Γιάννη Παλατζίδη.

Εδώ οι μαθητές υπό την καθοδήγηση του εικαστικού, επιχειρούν ένα δικό τους διάλογο με την ταινία του Jim Jarmusch «Καφές και τσιγάρα».

Οι μαθητές είναι οι: Άννα Αρβανίτη, Κωνσταντίνος Κουρτέσης, Χρήστος Κρανιώτης, Μαρία Κωνσταντινίδου, Νίκος Μπαλικτσίογλου, Θωμαή Σταυρογιάννη, Σοφία Χατζηπασχάλη, Αθανασία Χιότογλου.

Διάρκεια Έκθεσης: 13 Μαΐου – 28 Μαΐου

Εγκαίνια: Δευτέρα 13 Μαΐου, 20.30 μ.μ.

GarÇon Brasserie, Λ. Νίκης & Αγίας Σοφίας 2, Τηλ: 2310.253 033

 

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.