Το Kristiboni στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Προηγούμενα
Το Kristiboni στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί όλα τα παιδιά την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης των έργων που υποβλήθηκαν για την φετινή αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.

Πέντε χιλιάδες παιδιά από όλη τη χώρα και από την ομογένεια ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου.

Ο διαγωνισμός που «έκλεισε» στα τέλη Ιουλίου ανέδειξε 30 νικητές –έναν για κάθε χρόνο λειτουργίας του μουσείου που γίνεται φέτος 30 ετών. Ανάμεσα τους και 103 έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Kristiboni με επικεφαλής το έργο της Ηλιάνας Μπίλη που βρέθηκε ανάμεσα στους 30 νικητές του διαγωνισμού.

Για να ευχαριστήσει τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και να για να δώσει και σε εμάς την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη δουλειά τους, το Μουσείο ετοιμάζει τώρα έκθεση με τίτλο «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι». Σε αυτήν θα πρωταγωνιστούν τα έργα των παιδιών, με θέμα πάντα το μαρμάρινο κεφάλι ενός κυκλαδικού εδωλίου της περιόδου 2800-2300 π.Χ. , το οποίο η φαντασία των «καλλιτεχνών» αποτύπωσε με κάθε δυνατό τρόπο - κεφάλια με γυαλιά, νότες,  φτερά,  εφημερίδες και μουστάκια, κεφάλια-υπερήρωες, κεφάλια-σκακιέρες, κεφάλια-πειρατές, κεφάλια-σημαίες- και μέσο - κολάζ, ζωγραφική κ.ά.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 18:00-21:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στη διάρκεια των εγκαινίων, οι γονείς θα μπορούν επίσης να ενημερωθούν για  όλα τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα σεζόν 2015-2016 και να γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ανοιχτό εικαστικό εργαστήρι.

Αντικείμενό του, ένα κυκλαδικό κεφάλι-ομαδικό έργο το οποίο θα περιληφθεί στα εκθέματα. «5.000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι»  

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4, www.cycladic.gr

Ημέρες και ώρες λειτουργίας (εκτός της ημέρας των εγκαινίων) Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 10.00-17.00, Πέμπτη 10.00-20.00, Κυριακή 11.00-17.00, Τρίτη κλειστά.

Είσοδος ελεύθερη.

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.