Οι δημιουργοί του Kristiboni στο Μουσείο Προσφύγων

Προηγούμενα
Οι δημιουργοί του Kristiboni στο Μουσείο Προσφύγων

Το μουσείο συμμετέχει όλο και περισσότερο ενεργά όχι μόνο στην παρουσίαση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και στη διαχείρισή της, με καίρια την επικοινωνιακή διάσταση. Η έλξη που το μουσείο ασκεί στους καλλιτέχνες και ο διάλογος που αυτοί αναπτύσσουν με αυτό ξεκινά από παλιά και γίνεται προοδευτικά όλο και πιο σύνθετη και πολυσήμαντη, αντανακλώντας και εκφράζοντας το υποκειμενικό στοιχείο, την ιδιοσυγκρασία και τις αναζητήσεις του κάθε δημιουργού, αλλά ως ένα βαθμό και τα ιστορικά και κυρίως τα πολιτισμικά συμφραζόμενα της κάθε εποχής. Η φιλοσοφική, η ψυχολογική και η κοινωνική διάσταση του διαλόγου εντοπίζεται στη σχέση Εγώ-Αυτό, Εγώ-Εσύ, Εγώ-Εαυτός, Εγώ-Άλλος, Εμείς-Αυτοί.

Στην παρούσα έκθεση ο καλλιτέχνης έχει την εμπειρία του κοινού εαυτού με τους άλλους, την αίσθηση διασύνδεσης με την κοινότητα, όπως και την αίσθηση οικειότητας με το μουσειακό χώρο, κάτι που αποτελεί έδαφος για την ανάπτυξη του διάλογου με το κοινό. Με αυτόν τον τρόπο η συγκρότηση της αισθητικής και της γνωσιακής εμπειρίας στο μουσειακό χώρο γίνεται μια σύνθετη διαδικασία, με καθοριστική τη διαλεκτική σύμπραξη της εγκεφαλικής-εννοιολογικής και της αισθητηριακής-βιωματικής διάστασης.

Δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου, αρχιτέκτων μουσειολόγος

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και φωτογραφίας οι καλλιτέχνες:


Ανυφαντάκης Δημήτρης, Αργυριάδης Γιάννης, Γιαλαμά Μελίνα, Γκάγκας Σαράντης, Γκούγκας Θεόδωρος, Γουσίδης Χρήστος, Γούσιου Ευτυχία, Γωγούση Αλεξάνδρα, Δεληγκάρη Σιβόν, Δελλαπόρτα Μαρία, Καμαράκη Δήμητρα, Κουσακσίδου Γεωργία, Κρανιώτης Χρήστος, Μαυρίδης Γιώργος, Μπαρδάκας Γιώργος, Μπουδαλής Γιώργος, Ξυπολίτου Κατερίνα, Παλατζίδης Γιάννης, Πατραμάνης Γιάννης, Τερζής Νίκος, Τσιαπάρας Νίκος, Τσίρη Ελένη, Τσούκας Θανάσης, Φωτοπούλου Μαρία, Χατζηκύργιος Στέλιος, Χρήστου Κατερίνα, Ceckauskaite Rolana, Feldman Barry, Kllogjeri Fotis, Luigi Caroline

 

Φωτό από τα εγκαίνια τις έκθεσης με όλους τους συμμετέχοντες μαζί!
Φωτό από τα εγκαίνια με όλους τους καλλιτέχνες μαζί

 

 

 

Επιμέλεια Εκθεσης: Γιάννης Αργυριάδης, Μαρία  Δελλαπόρτα

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 14/12 8μμ
Διάρκεια έκθεσης: 14/12 εως 24/12
Ωρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 - 18:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 639615
Μουσείο Προσφύγων - Πολιτιστική Γειτονία ,Εβρου 49, Συκιές, Θεσσαλονίκη
Είσοδος Ελεύθερη

Χορηγοί
Ακαδημία Αrt Restaurant
καπάνιgraphix

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.