Ο Καρμάντηλος στο Kristiboni

Προηγούμενα
Ο Καρμάντηλος στο Kristiboni

Για την ομάδα HIPPO δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.

Έχοντας παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, παραστάσεις σε θεατρικούς χώρους,  παρουσίασεις σε Πανεπιστήμια, δίκαια θεωρείται αυθεντία στο είδος της.  

Μετά την εμπειρία της περσινής επιτυχίας "Η Νάντια και το μαγικό ραβδί" και την ενθουσιώδη ανταπόκριση των παιδιών, επιστρέφει με μια ακόμα πληθωρική θεατρική πρόταση με τίτλο "Καρμάντηλος", σε κείμενο του Νίκου Τσιώτσου και σκηνοθεσία της ίδιας της ομάδας Hippo.

Η παράσταση "Καρμάντηλος" θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτώβρη 2011 στο χώρο του Εργαστηρίου Kristiboni, στην οδό Λυκούργου 3, στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις ακόμη τρεις Κυριακές του Οκτώβρη 9, 16 και 23/10/11.

Παράλληλα το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε νηπιαγωγεία κάθως και παιδικούς σταθμούς, στις σχολικές αίθουσες ή στον χώρο που διαθέτει κάθε σχολείο.  

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια μακρινή χώρα  (ίσως όχι και τόσο μακρινή..) την Γκρικαράγουα όλοι δουλεύουν πυρετωδώς για την διοργάνωση των επίσημων αθλητικών αγώνων. Ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε όσο γρήγορα θέλει ο Καρμάντηλος, ηγέτης της Γκρικαράγουας, και αυτό του προκαλεί άγχος και κατά συνέπεια αϋπνία και κατάργηση της αυστηρής του δίαιτας! Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν από μία παρεξήγηση θεσμοθετείται ένα πρωτοφανές άθλημα: το «άλμα επί κοντών» και αυτό πυροδοτεί την οργή των Νάνων της Τασνανίας… Οι Νάνοι σαμποτάρουν τις εργασίες, εξαφανίζοντας όλες τις πίστες των αγωνισμάτων και στήνοντας στην θέση τους ένα μεγαλοπρεπές λούνα παρκ.  Ο Καρμάντηλος μετά από έναν νευρικό κλονισμό πάει να ελέγξει την κατάσταση – και καταλήγει στην «παγίδα των Νάνων», το τρομερό τρενάκι του τρόμου… Η τρομάρα που θα πάρει εκεί, θα τον κάνει να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τους αγώνες.Νάνοι, Γίγαντες, πουλιά που μιλούν, γιατροί, νοσοκόμοι, ελεγκτές εισιτηρίων και πλήθος άλλων προσώπων ερμηνευμένα με κέφι, πάθος, ευρηματικότητα και τρελό ρυθμό από νέους ταλαντούχους ηθοποιούς.   Μετά την παράσταση Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και, με την βοήθεια των εμψυχωτών υποδύονται ρόλους μέσα από την ιστορία που παρακολούθησαν -Γίγαντες, Νάνους και Πουλιά-.

Μέσα από κινητικά παιχνίδια, ομαδικούς και προσωπικούς αυτοσχεδιασμούς, τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, τα παιδιά μπαίνουν με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο στην διάσταση του παραμυθιού και καλούνται να πάρουν αποφάσεις σε κομβικά σημεία για την εξέλιξη της ιστορίας. Στόχοι του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Δράματος είναι η διερεύνηση της έννοιας του καλού και του κακού, του θεμιτού και του αθέμιτου μέσα από την σύγκρουση του ακραίου ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας… Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι ο απώτερος στόχος κάθε δραστηριότητας Εκπαιδευτικού Δράματος είναι η απόλαυση της συμμετοχικότητας και της δημιουργίας, το ευεργετικό παιχνίδισμα της φαντασίας με την σωματική εμπλοκή, η χαρά της δράσης μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο αποδοχής, αλληλεγγύης και συναισθηματικής πληρότητας!  

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Νίκος Τσιώτσος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός.

Παίζουν: Κώστας Βοζίκης, Τάσος Δημητρόπουλος, Ανδρομάχη Μακρίδου.

Εργαστήρι Ζωγραφικής & Δημιουργικής Έκφρασης Kristiboni

Λυκούργου 3, Λαδάδικα, Τ: 2311210305 

SHARE ON
FACEBOOK TWITTER PINTEREST
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
FOLLOW US
Kristiboni

εργαστήρι ζωγραφικής & δημιουργικής έκφρασης

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Kristiboni και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη εμπορική χρήση.